Toekomstperspectief voor de vrijetijdssector?
Registreer je gratis voor Trendrapport Live 2020

Trendrapport Live op maandag 7 december is een gratis online lunchbijeenkomst. Je krijgt een boeiende interactief programma over de toepassing van scenario’s en trends. Dit moet je zien om je eigen doelen en acties te onderbouwen voor 2021.

Toekomstperspectief voor de branche?
Centraal staan de 4 toekomstperspectieven die CELTH voor de sector ontwikkelde. Wordt het business as usual met een gecontinueerde groei bezoekerseconomie, de survival of the fittest waarin we te maken hebben met een ineengestorte bezoekerseconomie, business as unusual met een bezoekerseconomie in transitie of gaan we snel naar verantwoord toerisme in een getransformeerde bezoekerseconomie

Keynotes Albert Postma en Stef Driessen …
Tijdens Trendrapport Live presenteert lector scenarioplanning Albert Postma namens CELTH deze exploratieve scenario’s waarna sectorspecialist leisure van ABN-AMRO, Stef Driessen het financiële perspectief schetst. 

… reacties bedrijfsleven en overheid
Daarna volgt een reflectie vanuit ondernemers, marketing en overheid met Luke Slager van Molecaten, Martin Cnossen van Merk Fryslân en Martijn van Vliet van de gemeente Amsterdam.

We verwachten je in anderhalf uur tijd in deze donkere tijden perspectief en lichtpunten op de toekomst te kunnen bieden!

Hoe kun je deelnemen?
De bijeenkomst wordt volledig coronaproof online gehouden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ik doe mee en registreer mij
 
 
 
 
Ga naar het programma
 
 
 
 

Het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2020

Ook tijdens de COVID-19 pandemie verschijnt zoals elk jaar het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd. Dit rapport wordt jaarlijks samengesteld door CBS, NBTC Holland Marketing, CELTH en NRIT. Dat betekent betrouwbare data, een rijke Capita Selecta en experts die de ontwikkelingen in perspectief plaatsen.

In het rapport blikken we altijd terug op het voorgaande jaar, in dit geval 2019. Dat doen we ook in de nieuwste editie. Maar we hebben natuurlijk ook volop aandacht voor de gevolgen van de pandemie op de vrijetijdssector. En die zijn aanzienlijk. Geen enkele deelsector van de vrijetijdseconomie komt ongeschonden uit deze crisis. We geven in dit rapport een helder en duidelijk inzicht in die gevolgen, gebaseerd op de beste en meest recente data. 

Inzicht door meer dan 250 figuren
Het 'Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd' voert u langs de belangrijkste toeristisch-recreatieve ontwikkelingen van 2019-2020. Aan de hand van meer dan 250 figuren worden deze cijfermatig toegelicht. Deze ontwikkelingen worden aangevuld met visies en inzichten van toonaangevende branche- en kennisorganisaties uit de sector. Waar mogelijk wordt een prognose voor 2020 en verder gegeven.

Inzicht in de gevolgen van COVID-19
Natuurlijk staat bij elk hoofdstuk een paragraaf waarin we die nieuwe werkelijkheid schetsen. In die schets zijn we weggebleven van de dagelijkse actualiteit die steeds wijzigt. We hebben ons geconcentreerd op de harde data die nu al beschikbaar zijn over 2020 en geven u daarmee een beeld waar de sector staat.

 
 
 
 
 
 
Ja, ik bestel het Trendrapport