Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Online bekijken

 
Afbeelding Scott Xtrails Vogezen
 


Hallo,


Ophalen startnummers en secretariaat

Deze kunnen worden afgehaald in hotel Wolf in Le Markstein.

Adres : Hotel Wolf, Route des Crêtes, 68610 Le Markstein.
Raadpleeg het programma (lager in de mail) om te weten wanneer u uw nummer kan ophalen.


Hebt u meerdere personen ingeschreven maar toch slechts één email ontvangen? Controleer dan via deze link hun startnummer. 


Last Minute inschrijvingen

Hebt u nog vrienden die graag willen meedoen, maar nog niet ingeschreven zijn. Dit kan nog dankzij een ‘last minute’ inschrijving. Via onderstaande knop kunnen ze zich online registeren. Ter plaatse gepast betalen en enkel cash.

 
 
 
Last Minute Inschrijving
 
 
 

Start en aankomst

De start- en aankomst van het SCOTT Xtrails weekend vindt plaats aan hotel Wolf. 

Adres : Hotel Wolf, Route des Crêtes, 68610 Le Markstein.


Bereikbaarheid

De Route des Crêtes gaat op 27.04.2019 volledig open. Op dit moment is Le Markstein enkel bereikbaar via Kruth of Guebwiller. Volgens de laatste informatie die we mochten ontvangen, zal Le Markstein dus vlot bereikbaar zijn.
Informeer u voor u naar Le Markstein komt en wees zeker dat de weg naar de start- en finishlocatie open is. Via Kruth, Guebwiller en Le Grand Ballon is de weg nu reeds open.


Parking

Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving van het hotel (500m). Gelieve NIET te parkeren op de toegangswegen van en naar het hotel waar het niet toegestaan is. U riskeert boetes van de politie.
Respecteer de aangegeven parkeerplaatsen en laat de dranghekkens staan. Deze staan er om de veiligheid van alle finishers te garanderen!


Medisch Certificaat

De organisatie kan u het startrecht weigeren indien u de dag van de trail niet in het bezit bent van een geldig medisch attest. Dit wordt sinds 1999, volgens de Franse wet, verplicht bij georganiseerde wedstrijden op Frans grondgebied. Klik hier om het attest te downloaden.

Vergeet geen kopie mee te nemen en af te geven bij uw aanmelding!


Bewaring sporttassen

De bewaring sporttassen is gratis. De stand bevindt zich vlakbij het wedstrijdsecretariaat, volg de pijlen “baggagedrop”. Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat u een goed sluitende (sport)tas meebrengt om uw spullen in te steken.
Let op : Zonder borstnummer, krijgt u uw sporttas na de trail niet terug. Hou dus zeker uw borstnummer bij de hand.


Programma

Vrijdag 26 april 2019
18u00 tot 19u30: opening wedstrijdsecretariaat afhalen borstnummers + materiaal controle (kan voor alle afstanden)

Zaterdag 27 april 2019
05u15 tot 07u00: opening wedstrijdsecretariaat afhalen borstnummers + materiaal controle
06u00: start 70km Trail du Grand Ballon
07u00: start 48km Trail du Grand Ballon
11u30 tot 12u55: opening wedstrijdsecretariaat en afhalen nummers + materiaal controle (kan voor alle afstanden)
13u00: start Sprinttrail du Markstein 3km
14u00 tot 16u00: afhalen nummers + materiaal controle (kan voor alle afstanden)
16u00: start Trail du Markstein 16km
19u00 : einde event

Zondag 28 april 2019
08u00 tot 10u00: opening wedstrijdsecretariaat afhalen borstnummers + materiaal controle
10u00: start 32km Trail du Grand Ballon
11u00 tot 12u55: opening wedstrijdsecretariaat afhalen borstnummers + materiaal controle
12u00: start 22km Trail du Grand Ballon
13u00: start 8km Trail du Grand Ballon
17u00: einde event

* Om de Xtrails wedstrijd naar een hoger niveau te brengen is het onze bedoeling zo veel mogelijk goede lopers in 1 sterk bezette wedstrijd te centraliseren. Daarom worden de korte & midden afstand van deze Xtrails aanzien als finishers events waarbij de beleving en niet de prestatie centraal staat en zal er enkel een podium worden uitgereikt op de competitie afstand zijnde de 3/16/32km.


Parcours

De pittige parcoursen in de Vogezen zijn uitdagend en vaak veeleisend, de lopers worden door de prachtige bergen in de Vogezen geloodst en komen verschillende ondergronden tegen. Modder, rotsen, boomwortels, brede bospaden, single tracks,,.. worden steeds met elkaar afgewisseld. Daarbij hoort aangepast schoeisel zoals voorgesteld onderaan deze mail. De openbare weg wordt een aantal keer gebruikt. We vragen alle deelnemers om voorzichtig te zijn en zich te alle tijde aan het verkeersreglement te houden. Steek dus zeker niet over zonder te kijken.


U kan de .*GPX-files van de verschillende afstanden downloaden op de pagina van het evenement bij “Parcours”.


Bevoorrading
De locaties van de bevoorradingsposten kunt u op de website van het event bekijken.

Er is één bevoorradingspost na 10km en een eindbevoorrading.


OPGELET: Wij zijn een bekerloze organisatie. U dient dus zelf uw eigen bekertje of systeem mee te nemen. U kan nog een herbruikbare ecocup kopen bij het secretariaat aan 3euro.


Tijdslimiten

Raadpleeg de tijdslimieten op onze website. De tijdslimieten zullen streng opgevolgd worden aan de bevoorradingsposten. Wanneer de tijdslimiet bereikt is, wordt het parcours op die plaats afgesloten en kan de deelnemer niet meer verder doen. De deelnemer wordt dan uit de wedstrijd gehaald en in het klassement opgenomen als DNF.


Douches
Na de wedstrijd kan u gratis douchen en omkleden in de douches en kleedkamers van de Auberge Steinlebach.


Toiletten
Er worden voldoende toiletten voorzien buiten & binnen.
Denk aan de deelnemer die na u komt en hou het proper aub.


(verplicht ) Materiaal
Raadpleeg het verplicht materiaal op onze website. Het verplichte materiaal dient gerespecteerd te worden en kan ten alle tijde gecontroleerd worden door de organisatie. De controles kunnen gebeuren bij het afhalen van de startnummers als tijdens de trail op het parcours. Er volgen sancties bij het ontbreken van verplicht materiaal. Om ecologische redenen voorzien we namelijk geen plastic bekertjes aan de bevoorradingsposten of aan de finish. Uit respect voor de natuur en om te kunnen blijven lopen in een mooie omgeving vragen wij om uw afval bij te houden tot de finish of de bevoorrading, daar kan u alles wegwerpen in de vuilnisbakken.

Belangrijke wijziging reglement

Opgelet, wandel- en trailstokken en startnummerhouders zijn toegelaten. Dit werd tot en met 10/04 verboden. De FFA (Fédération Française d’Athlétisme) informeerde de organisatie dat de keuze vrij is om deze al dan niet te verbieden.

Op dit evenement zijn beide toegestaan.


Live resultaten

Tijdens de wedstrijd kan men de wedstrijd “live” volgen via de passages aan onze tussenpunten. Leuk voor de supporters. De “live results” balk staat op de homepagina van Sportevents.eu en kunt u raadplegen via Sportevents.eu of via de resultatenpagina die u via de website van het event terugvindt.


Sportograf

Sportograf zal zorgen voor de leukste foto’s. Na het event kunt u uw persoonlijke foto’s gaan bekijken via het icoontje naast uw naam in de uitslag of via www.sportograf.com


Wisselen van afstand?

E-mails met vragen tot wijzigingen worden niet meer behandeld. Wenst u nog te veranderen van afstand?
Gelieve dan het formulier WISSELEN VAN AFSTAND ingevuld af te geven aan het secretariaat. Startnummers zijn persoonlijk en wedstrijdgebonden. U kunt uw inschrijving NIET doorgeven aan iemand anders.Volgende events

Schrijf nu in voor één van onze volgende events via de website van Trailrun series® :

16.05.2019: Afterworktrail La Hulpe - La Hulpe -  Inschrijvingen onlangs geopend!

19.05.2019: Vaalserbergtrail - Vaals (Ned) - 65% volzet

30.05.2019: Naturarun Meerdaalwoud - Oud-Heverlee - 70% volzet
02.06.2019: Naturarun Genk - BLOSO Centrum Genk - 50% volzet

06.06.2019: Afterworktrail Kluisbergen - 50% volzet

15-16.06.2019: EPIC Trail - Spa - 60% volzet

 
 
 

RUNNERS’ LAB 

HIT THE TRAILS – GEAR UP

RUNNING | WALKING | TRAIL RUNNING

Wanneer de temperatuur verandert, verandert u best ook van technische kleding. 

Lightweight race gear of technische waterproof jacket nodig? Check de laatste nieuwe items in de webshop of kom langs in één van de vier Runners’ Lab vestigingen in Gent, Zaventem, Zwijndrecht of Paal-Beringen.

 
 
 Trailcorner 
 
 

De perfecte schoenen voor de Trail du Markstein! 

SCOTT - Supertrac Ultra RC 

Ontwikkeld voor langere afstanden en met een zorgvuldig uitgekiend plaatsingspatroon van de noppen zorgt de Supertrac Ultra RC voor tractie en stabiliteit om lange afstanden in de meest comfortabele omstandigheden af te werken. De tussenzool biedt met zijn 8mm drop een extra aan demping die u zeker niet wil missen tijdens jouw trail. De voor het bovenwerk gebruikte stoffen van het Zwitserse Schoeller werden voor het eerst gebruikt in de schoenenindustrie, bieden een maximum aan comfort en zijn uiterst slijtvast. Zonder tegenspraak is dit dé schoen die u nodig hebt voor een Ultra trail.
Intussen ook al door het gerenommeerde TrailrunningReview.com uitgeroepen tot schoen van het jaar

 
 
 Trailcorner 
 
 

Copyright © 2019 Sportevents, bvba
Meteen afmelden • E-mailadres bijwerken