U bent ingeschreven voor de tweede editie van EPIC 300 op 5 mei 2019.

Secretariaat
 Het secretariaat en inschrijvingen zullen te vinden zijn in het recreatieoord “Kluisbos” in de cafetaria.
Adres : Poletsestraat 59, 9690 Kluisbergen

Parkeren
Er is parkeergelegenheid op 500m van het recreatieoord voorzien. Volg de signalisatie “Parking"
De parkeerplaatsen aan het recreatiedomein zijn gereserveerd. Het is uitdrukkelijk verboden om te parkeren in de Poletstraat. Dit om de veiligheid van de deelnemers te garanderen.
 
Programma
Zatrerdag 4 mei:

19u00 tem 21u00: Mogelijkheid tot afhalen nummerbordjes in de cafetaria van het recreatieoord “Kluisbos”. Dit is niet verplicht!
Zondag 5 mei:

06u00 tem 07u55: Afhalen nummerbordjes in de cafetaria van het recreatieoord “Kluisbos"
07u00: gezamenlijke start 300km. De eerste 2km is er een geneutraliseerde start onder moto begeleiding. Na de afdaling van de Kluisberg wordt de baan dan vrijgegeven.
08u00: gezamenlijke start 225km en 170km. De eerste 2km is er een geneutraliseerde start onder moto begeleiding. Na de afdaling van de Kluisberg wordt de baan dan vrijgegeven.
21u00: Einde event

Beveiligde fietsenstalling
Geef dieven geen kans en maak na je rit gebruik van de bewaakte fietsenstalling. In uw starterpakket zit naast een stuurbord, een kaderstikker met alle hellingen en ravito’s op 1 ook nog een polsbandje. Dit bandje dient : 

1. toegang tot de bevoorradingsposten onderweg en op het eind
2. toegang tot de beveiligde fietsenstalling aan de finish
3. Afhalen van het begeerde EPIC300 finishshirt
4. Afhalen van een gratis degustatie Chimay aan de bar aan de finish

Parcours
U kan de GPX downloaden en/of het parcours bekijken via onze website. 

Hoewel de volledige route zal afgepeild zijn door gele borden met zwarte pijlen, raden we toch aan om de GPX in uw telefoon of gps te zetten.

De eerste 2km is er een geneutraliseerde start onder moto begeleiding. Na de afdaling van de Kluisberg wordt de baan dan vrijgegeven.

Op verschillende plaatsen wordt er gebruik gemaakt van een fietspad naast een kanaal. Hier is de regel : geen pijlen = rechtdoor. de plaats waar je het fietspad moet verlaten zal superduidelijk met meerdere pijlen worden aangeduid. 

Ondanks dat er tijdsregistratie is, zijn er geen wegen afgesloten; je moet dus altijd de wegcode respecteren (rode lichten, voorrang van rechts, aanwijzingen van de signaalgevers, …). Wees hoffelijk voor andere weggebruikers en gelieve geen afval achter te laten onderweg.

Als u door pech onderweg uw tocht niet kan verderzetten, kan u ons contacteren op het nummer 0494 58 55 37. We proberen U dan zo snel mogelijk te helpen.

Bevoorradingen
De bevoorradingspost in Kluisbergen is open vanaf 8u45 tot 21u00. LET OP vanaf 11u00 mag niemand nog vertrekken voor de lus naar het Heuvelland en vanaf 18u40 mag niemand nog vertrekken voor de lus naar Ronse

13u40 Sluiting Bevoorradingspost Heuvelland ( 142km ) – adres Rodebergstraat 69A, Westouter, Heuvelland 8954, België
14u00 Sluiting Bevoorradingspost  Menen voor 225km (  135km ) – adres Sluizenkaai 78 Bus 0101. 8930 Menen
16u40 Sluiting Bevoorradingspost  Menen voor 300km (  205km ) – adres Sluizenkaai 78 Bus 0101. 8930 Menen

Deelnemers kunnen ’s morgens in Kluisbergen bij het afhalen van hun startnummer een genummerde plastic zak vragen om persoonlijke zaken in te steken. Dit kan extra kledij en/of persoonlijke voeding of bidons zijn. Deze zakken zijn beschikbaar tijdens de passage op de Kluisberg. 

Deelnemers mogen uiteraard ook door vrienden en familie worden bevoorraad. Aan de posten zullen GEEN bidons gegeven worden, maar zal men zijn eigen bidons kunnen bijvullen met water, sportdrank en/of cola. Tevens zullen er steeds bananen, appelsienen, suikerwafels, rijsttaartjes , sandwiches, balistos etc aanwezig zijn.

Ranking / diploma (enkel 300km)
Al onze finishers die binnen de 14u de finish halen zijn echte heroes. Iedereen krijgt dan ook een exclusief finisher shirt.
De eerste 50 een grijs exemplaar en de rest een zwarte versie.
Bovendien kan men een diploma/certificaat downloaden met daarop de behaalde tijd en bijhorende “medaille”

Goud : sneller dan 9u30 of 32km/u (heren) en 10u40 of 28,5km/u (dames)
Zilver : sneller dan 11u of 27,6km/u (heren) en 12u20 of 24,6km/u (dames)
Brons : sneller dan 12u30 of 24km/u (heren) en 14u00 of 21,7km/u (dames)

Er zal een alfabetische lijst worden opgemaakt met de behaalde tijd en je ranking. Ook dient er verplicht onder de startboog te worden vertrokken ( start timing punt )

Live
Supporters kunnen live tijdens het event via onze website www.sportevents.eu de passages van de deelnemers volgen aan de verschillende controlepunten ( 5 in totaal ) Ook de Chimay snelste beklimming zal ‘live’ staan.

Chimay Sprint
De Chimay sprint zal tijdens deze editie plaats vinden op de Kluisberg! Deze helling moet door iedere deelnemer 3x beklommen worden. Tijdens deze beklimmingen wordt je tijd opgenomen en achteraf wordt een apart klassement opgemaakt. Als u het Bord "Chimay Sprint Start tegenkomt kan u maar best beginnen sprinten tot aan het bord "Chimay Sprint Finish"! De bedoeling is om een zo snel mogelijke totaaltijd neer te zetten over de 3 beklimmingen (tijden worden opgeteld). De eerste 3 dames en Heren worden beloond met een heerlijke fles Chimay Blauw Grande Réserve (3l, 1,5l en 0,75cl) De deelnemers van alle afstanden kunnen deelnemen aan dit klassement! 

Trappist degustatie
Na de rit kan u een gratis Trappist degustatie bekomen aan de bar, die direct aan de finish staat. Tevens kunt U in de cafetaria van het recreatieoord “Kluisbos" lekker napraten met de makkers.

Beveiligde fietsenstalling
Geef dieven geen kans en maak na je rit gebruik van de bewaakte fietsenstalling. Bij het inchecken ontvangt u 1 bandje voor toegang tot de fietsenstalling. Zo kunt U ongestoord genieten van een welverdiende trappist.

Douches
Douches en kleedruimte zijn beschikbaar in het recreatieoord. Er zijn lockers van het zwembad aanwezig. Neem hiervoor kleingeld mee om de lockers te kunnen gebruiken. Het sleuteltje moet u zelf bewaren.
 
Last minute deelname
Vrienden die toch nog willen meedoen kunnen zich nog aanmelden via een last minute inschrijving. Hier hebben we er nog 50 tal  voorzien. Als deze plaatsen weg zijn, kan men niet meer meedoen.


Veel succes en we kijken er naar uit om jullie te ontvangen in Kluisbergen!