Nieuwsbrief van het NRIT Media Vrijetijdsplatform / 11 februari 2020

 
 
 
Preston Palace 

Beste Family Entertainment Center van 2019 
 
 
 

Trend: Verblijfsaccommodaties laten
zich zien als Family Entertainment Center

De ‘Award Beste Family Entertainment Center van 2019’ is toegekend aan Preston Palace. Dit bijzondere bedrijf past bij de trends die gepresenteerd worden op de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit. Nu eerst de aandacht voor de winnaar.

Het unieke entertainmentconcept van Preston Palace is de opvolger van Avonturenboerderij Molenwaard die vorig jaar met de award naar huis ging. In de afgelopen jaren heeft dit all-in hotel en uitgaanscentrum al eerder een gooi gedaan naar de titel maar nog nooit is Preston Palace als winnaar uit de bus gekomen. De verkiezing van Preston Palace past bij de bijzondere rij trends die worden besproken op de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit die dit jaar plaatsvindt op dinsdag 23 juni bij WaterGoed!.

De ‘Award Beste Family Entertainment Center’ is onderdeel van Vakdag Het nieuwe dagje uit die dit jaar plaatsvindt op dinsdag 23 juni bij WaterGoed!

Nieuwe concepten genomineerd

2019 was een wel heel bijzonder jaar met twee compleet nieuwe attracties onder de genomineerden zoals de unieke kunstzinnige avonturen bij Doloris Meta Maze (Tilburg) en de extra vermelding voor Mind Mistery (Horst) in de buitencategorie. De overige kandidaten waren Hof van Saksen (Nooitgedacht), Klok’uus ('s-Heer Arendskerke) en Zero55 (Apeldoorn).

Verblijfsaccommodaties kiezen ook voor FEC-formule

Opvallend was de opmars van de verblijfsaccommodaties die zich meer en meer willen onderscheiden met een eigen volwaardige FEC. Het is duidelijke een trend in de vrijetijdseconomie die de jury met de toekenning van de Award aan Preston Palace wil onderstrepen. Het was dan ook een nek-aan-nek race tussen het op de tweede plaats geëindigde Hof van Saksen en de uiteindelijke winnaar Preston Palace in Almelo die de award kreeg toegekend. Preston Palace heeft een uniek all-in concept met een bijzondere indoor kermis, een gethematiseerd subtropisch zwemparadijs, eigen animatieteam, wellness en tal van activiteiten voor jong en oud. 

Mix verblijf- en dagbezoekers

Na een grondige renovatie in de afgelopen jaren is Preston Palace uitgegroeid tot een voorname speler op de short stay markt met een horecaformule die scherp inspeelt op de diversiteit van de gasten en hun gezelschap. Naast de vaste gasten die een kort verblijf boeken, kunnen ook gezelschappen en dagbezoekers plezier op deze locatie beleven. Bijzonder is dat naast de all-in formule ook à la carte arrangementen worden aangeboden en er voor de allerkleinsten professionele animatieprogramma’s zijn.

De Award Beste Family Entertainment Center is eerder gewonnen door De Voltage (2016), The Maxx (2017) en Avonturenboerderij Molenwaard (2018). Winnaar van 2019, Preston Palace is inmiddels uitgenodigd als spreker op de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit om het geheim van het Beste Family Entertainment Center te delen met de bezoekers.

Hands-on trends: attracties versterken

Op de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit natuurlijk volop aandacht voor de trends die dit jaar spelen. We zetten er een paar op een rij:

  • Duidelijk zichtbaar is de opmars van de FEC-functies bij verblijfsaccommodaties.
  • Marco Peek van de Brothers Horeca Groep neemt je mee in de ontwikkeling van hun nieuwste concept de JEU de boules bar.
  • Max van Leeuwen presenteert onderzoek naar recreatieplassen. Steeds vaker worden horeca en attracties aan het water.
  • Hans van Leeuwen presenteert de trends van morgen voor dagattracties
  • Joeri Holsheimer neemt je mee naar het nieuwe level in escape rooms  
  • Virtual reality entertainment gaat nog een grote vlucht nemen volgens Wouter van den Bijgaart

Het zijn allemaal trends met een praktische insteek. Je kan er de dag na de Vakdag al mee aan de slag. Het complete programma met 3 podia en Beursplein vind je hier.

Ervaar hoe attracties zich ontwikkelen en kom naar Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit. Tot dinsdag 23 juni bij locatie WaterGoed! in Valburg.  

 
 
 
Meer informatie over de vakdag
 
 
 
 

Interessante artikelen op ons Vrijetijdsplatform

 
 
   
 

Family Entertainment Center The City opent in het Westland

Op 15 maart 2020 opent in het Westland The City: het nieuwste en meest moderne Family Entertainment Center (FEC) van Nederland. "We wilden de activiteiten die iedereen kent, maar dan de meest moderne en spectaculaire versie ervan”, laat eigenaar Richard Bultink weten.

 
 
 
Lees artikel
 
 
 

Nieuwste Madurodam-attractie The Flying Dutchman

Madurodam krijgt in een volledig gerestaureerde Douglas DC-3 een flight experience. Met een investering van 3,5 miljoen euro is The Flying Dutchman de grootste investering ooit voor Madurodam. 

 
 
 
Lees artikel