JE KUNT MEER WERKEN AAN EEN INCLUSIEVE ARBEIDSMARKT!

Iets ondernemen of een baan hebben is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting De Omslag organiseert voor de 9e keer de Amsterdamse Participatiemarkt. Het thema van deze Amsterdamse Participatiemarkt is de inclusieve arbeidsmarkt waar wij allen zo graag naar toe werken.

10 uur: GRAND OPENING MET CABARET, EXPERTS EN POLITIEK -

De opening van de markt is feestelijk en inhoudelijk. “Je kunt meer werken aan een inclusieve arbeidsmarkt” is het onderwerp dat we aansnijden. Cabaretier Vincent Bijlo leidt de discussie door korte vraaggesprekken met de gasten. Hij gaat de uitdaging aan om de arbeidsmarktproblematiek helder te krijgen, hoewel die eigenlijk een slagje té complex is.

- WE VRAGEN HET DE EXPERTS -

Het is Will Tinnemans, vertegenwoordigd door Jos Verhoeven (directeur Startfoundation), gelukt om de arbeidsmarkt als een kermis te beschrijven en zo duidelijk te maken dat we raar bezig zijn. Alleen een drastische maatregel kan helpen: arbeidstijdverkorting in combinatie met lagere belastingen op laaggeschoolde arbeid. Frank Kalshoven betoogt ook dat het maar raar is wat we doen: hij kijkt naar de grote bewegingen. Om echt vooruitgang te boeken, is zijn stelling, moeten we op zoek naar stevige  economische oplossingen. Grootschalig. En niet tegen heug en meug, maar juist vol enthousiasme.

- KLEUREN HET IN MET ERVARING -

Vincent Bijlo weet waarover hij het heeft. Hij is zelf een voorbeeld van iemand die niet zijn beperking leidend heeft laten zijn in de (carrière) keuzes die hij maakte. Met mensen uit de praktijk,  Sandra Ballij sociaal ondernemer en Ellen Jacobs, directeur MKB Amsterdam, bespreekt Vincent Bijlo waar zij tegenaan lopen. En vooral wat zij nodig hebben om succesvol te kunnen zijn.

- DELEN MET DE POLITIEK -

Enthousiasme over sociaal ondernemen en een inclusieve arbeidsmarkt is snel boven tafel te halen. Dat is precies wat we willen bereiken. Realiteit is echter dat we pas beginnen. Daarom delen we de visies van de experts en mensen uit de praktijk met de wethouders Arjan Vliegenthart en Eric van der Burg die in Amsterdam verantwoordelijk zijn voor zorg, participatie en werk. Zij kunnen het verschil maken in het welslagen van een inclusieve arbeidsmarkt. Hoe gaan zij aan de slag?

- EN WISSELEN UIT BINNEN EUROPA TIJDENS DE CONFERENTIE MAKE IT WORK -

Tijdens en rondom de Participatiemarkt vindt er een Europese Conferentie plaats over de thema's op het gebied van participatie, werk integratie en sociaal ondernemerschap. Met de lancering van een (online) toolbox, best practices uit heel Europa, workshops en ‘site visits’. Voor meer informatie of aanmelden, kijk op de website www.inworkproject.eu.


Jekuntmeer.nl markt is dé Amsterdamse Participatiemarkt. Jekuntmeer.nl is een online platform met een groot aanbod van activiteiten gericht op leren, werken en doen. De Participatiemarkt is de live versie daarvan. Ruim 60 organisaties en bedrijven presenteren hier hun zeer diverse activiteitenaanbod en vacatures voor mensen met een (arbeids)beperking. Dit jaar heet de Participatiemarkt dus Jekuntmeer.nl markt.

De participatiemarkt is voor iedereen die, vanwege een (arbeids)beperking op dit moment niet werkt, een opleiding volgt en graag weer aan de slag wil.

WAAR?

We zien uit naar uw komst op de Participatiemarkt in de Meervaart, Meer en Vaart 300, op 11 november van 10.00 tot 16.00 uur.

Hartelijke groet, Het team van de Participatiemarkt

 
 
 
  Stichting De Omslag WG-plein 113  |  1054 SC Amsterdam  |  T   020 – 486 01 49  |  W  www.deomslag.nl