MONSTER TRAV
3 SEPTEMBER 2017


VECKOBREV


www.monstertrav.se 
 
 
 

Årets kanske mest intressanta vecka väntar oss!!!

Vi börjar imorgon med Nygårds Indra som ska kvala på Bollnästravet. Sedan följer en full träningsdag på tisdag där hela stallet luftas i backen. Det kommer bli riktigt tufft pass för de allra flesta, sedan väntar lite avmaskning, och en veckas vila för hela gänget. De har de gjort sig förtjänta av!
Dessutom startar Esplendido Pellini också på Bollnästravet – han vann sin senaste start på Solvalla förra helgen och gör intressant start igen!

Onsdag och torsdag är första inledande dagarna på Proffstränarkursen för Frasse på Solvalla i Stockholm. 

Fredag och lördag är det auktion på Bjerke i Oslo. Frasse, Michaela och Lukas är på plats. Kan vi göra lika bra fynd i år?

Lördag startar Närby PanikV75 på Solänget. Efter otroligt fina träningspass och en mycket bra insats senast tror vi på segerchans! 

 
 
 
 

• HÄSTARNAS SENASTE VECKA •

 
 
 
 


Eng Stegg, Bro Viking, Monster Monsun och Närby Panik jobbar tillsammans!

BRO VIKING | hingst 8 år
Är anmäld till start nästkommande vecka – det blir debut i monté uppe på Dannero. Kommer att få möta ett gäng monté-specialister direkt så ingen ”walk-in-the-park”. Sett finfin ut i träningen och gått rejäla pass. Vi släpper lite på träningen nu efter tisdagspasset så det kommer nog gör honom gott med lite lugnare fram till start.

ENG STEGG | valack 9 år
Har fått acklimatisera sig och fått lite markarbete av Michaela. 
Idag söndag gick han för vagn för första gången och då ilag med Monsun, Bro Viking och Paniken. Blev lite trött i de sista två intervallerna. Skötte sig väldigt snällt och gjorde ett gott intryck. 

ESPLENDIDO PELLINI | valack 7 år
Tog segern förra helgen på bra vis och vi var ju otroligt nöjda med honom. Pelle startar imorgon måndag på Bollnästravet. Imorgon startar han från spår 10 bakom bilen, och det blir två ändringar sen senaste loppet och det är att Hans Svedin kör och han kommer gå med vanlig vagn. Vi tror på en framskjuten placering.


Langlands Rödi och Flurtuva tränade tillsammans.

FLURTUVA | sto 2 år
Fortsätter att göra sitt jobb i varje pass. Vid nästa skoning kommer hon att få en lite mer passande balans då hon utvecklats och växt ytterligare, hon är väldigt rullig och lätt i framsteget så vi kommer att sätta tyngre skor fram. Springer med lätthet under 1.50 i intervallerna – även uppför.


Åsåbra i täten, följd av Timotejs Helga, Rive Stövern och Gnällspik närmast kameran.

GNÄLLSPIK | hingst 2 år
Att köra den här hästen är som att köra bil. Pullar inget, gör precis som man vill och travar kanonbra. Tog förra veckans banjobb på bästa vis och har levererat kanonpass även denna vecka. Hamnade lite på efterkälken när kusken ”sov” lite i en av intervallerna uppför backen – en lätt smackning och gan FLÖG uppför backen i 1.37-fart. De här unga hästarna får sällan springa ”för fullt” i träningen utan vi nöter verkligen på i varje pass. Så det är lite läckert att de presterar så fint när vi väl låter dem öka farten lite.

LANGLANDS RÖDI | sto 2 år
Har lättat på handbromsen ordentligt i träningen och lubbade i söndagsjobbat 1.50 och under det till och med – och med lätthet på rakan. 
Klart positivt även på Rödi. Får hänga med på banan även hon inom kort och vi tror att hon är redo för kvallopp efter ett test på banan.

MONSTER MONSUN | hingst 8 år
Har fått bestämma farten i jobben med de andra storpojkarna och sett fin ut. Han går fortfarande under förändrad diet och vi hoppas att hans mage ska ha rättat till sig, det kommer att ta tid som det ser ut. Fin i kroppen, men magen ställer till det lite för honom.  


Monster Viking – en spjuver vissa dagar.

MONSTER VIKING | valack 3 år
Blev otroligt pigg i intervallerna i onsdags och det var skickligt av Roffe att reda ut situationen då han nästan inte ville ta styrning. Såg dock OTROLIGT bra ut travmässigt. Men som sagt, han blir så pigg om vi låter honom ”tävla”.
Gick backintervaller i dag söndag i rygg på Monsters Ink och skötte sig perfekt. Roffe gav tummen upp.

MONSTERS INK | valack 3 år
Tränar tillsammans med kallbloden och han får verkligen bekänna färg i backarna och i intervallerna – dom kör hårt med honom. Har skött sin träning väldigt bra och vi ska låta honom gå något provlopp till så blir det kval. Klarar tiden, men behöver lite mer träning. Klockren i alla lägen han utsätts för.

NYGÅRDS INDRA | sto 3 år
Startar imorgon måndag i kvallopp på Bollnästravet. Hon ska gå 1.50/2140 meter och det gör hon baklänges och vilken tid som helst på dygnet. MEN hon ska sköta sig och inte galoppera också. Vi tror att hon fixar detta lätt. 
Defilering till KVALLOPPET går KL. 15.19!
Mycket fin i tufft pass i veckan där hon flög upp i backen!


Paniken och Eng Stegg på väg hem efter träningspass.

NÄRBY PANIK | valack 7 år
Startar i V75 på lördag och ni som tippar och spelar ska definitivt ha honom med på kupongen. Har känts helt lysande i träningen och idag söndag gick han sex intervaller i ryggar på ett mycket fint vis. Har gjort en fantastiskt fin säsong och det vore otroligt roligt om han kunde få till det på V75 också.
Peter Eriksson kör honom i loppet och han startar från spår 4.
Loppet går som V75-4.

RIVE STÖVERN | hingst 2 år
Gick 6 intervaller med pojkarna och Helga idag och det såg rejält ut, även om han är lite väl pigg ibland så är han otroligt stark och läcker när han slappnar av lite.
”VI MÅSTE ÅKA PÅ BANAN MED DEN HÄR… FY FAN HAN ÄR BRA!” sa Danne efter att han fått köra honom i söndagens pass. Med lätthet under 1.50 i sina intervaller.
Daniel älskar den här hästen.
For Jim:
6 intervalls at the straight track and uphill today and Daniel was the driver.
”WE HAVE TO TAKE HIM TO THE TRACK SOON – FUCK HE’S GOOD”!
Daniel loves this horse.

TIMOTEJS HELGA | sto 2 år
Matchade hingstarna i dagens pass och hon sprang med lätthet under 1.50 i flera intervaller. Sprang storstilat och vi siktar på banjobb inom några veckor. Sen kör vi kvallopp om vi är lika nöjda med henne även på banan.
Det är egentligen ingen brådis med kval, hon får ändå inte starta förän nästa år, men när vi känner att det passar så kör vi.

ZARAH ZOLIDE | sto 6 år

Har tränat på fint sen senaste loppet och hon kommer anmälas till lopp inom kort.

ÅSÅBRA | hingst 2 år
Skötte sig inte helt 100%-igt på banan utan såg lite spöken på innerplanen, vi tar det på orutinkontot. Hemma är han som en klocka. Lubbar troligen tills nästa år i samma tempo om vi skulle låta honom göra det. Väldigt stark.
Med lätthet 1.45/500m uppför backen idag...

 
 
 

UNGHÄSTARNA hos MONSTER TRAV

MONSTER LOME LO | hingst 1 år
MONSTER BRAGE BO | hingst 1 år
MONSTER DANNY VARG | hingst 1 år

Går alla tre på sommarbete och kommer att få komma hem på gården inom ett par veckor. Alla tre ska då köras in och börja träna inför kommande karriärer som travhästar. Alla tre är till salu och vill ni vara med från början på någon av dessa är det bara att höra av sig till någon av oss!

PÅ VÅR HEMSIDA KAN MAN LÄSA MER OM HÄSTARNA TILL SALU.


#web-version-url

 
   
 
 

Med vänlig hälsning, 

Fredrik & Michaela Fransson
Hans & Lukas Svedin & Daniel Selin

För att komma i kontakt med oss:

Frasse: 070-308 06 65 eller info@monstertrav.se
Lukas: 072-207 97 22 eller lukas@monstertrav.se
Daniel: 070-778 28 71 eller daniel@monstertrav.se

 
 
 
 
Webbplats 
 
Facebook 
 
Twitter