Ziet deze e-mail er niet goed uit? Klik hier voor de webversie.
 
PLATFORM SOCIALE FIRMA’S
OKTOBER 2014De Omslag zet zich in voor het versterken van sociale ondernemingen in Amsterdam, dit keer met een uitgebreide informatiebrief. Vragen n.a.v. een van de onderwerpen? Neem vooral contact met ons op. 

UITNODIGING SOCIALE FIRMA’S 

BIJEENKOMST MET IMPACT 


Belangrijk aandachtspunt dat is opgehaald bij de Amsterdamse sociale firma’s deze zomer is het meten van hun sociale impact. Veel van jullie geven aan dat dit noodzakelijk, wenselijk en urgent is. Maar hoe?

 

We nodigen de aangesloten Amsterdamse sociale firma’s en projecten uit om mee te denken over social impact meting. Onder leiding van De Omslag en Peter Scholten nemen we het impact meten onder de loep. Samen met experts gaan we de discussie aan over last of lust; hoeveel is nodig en wenselijk aan cijfers om de impact van sociale firma’s inzichtelijk te maken en om de sector te versterken? Kan dat op de achterkant van een bierviltje of moet het heel uitgebreid? Belangrijkste is: willen de genodigden het, waarom willen ze het, hoe willen ze het?

 

Platform Sociale Firma’s

Social impact meeting

Donderdag 11 december 2014

13.30 – 17.00 + borrel

Bij De Omslag, WG Plein 113 Amsterdam

 

Voor deze inhoudelijke bijeenkomst zijn de plaatsen beperkt. Wilt u deelnemen dan vragen we u om aanmelden via esmeralda@deomslag.nl. Dat kan vanaf nu.


SOCIALE FIRMA’S ALL OVER EUROPE

Social impact meten was een van de belangrijke thema’s tijdens de tweedaagse conferentie in Ljubljana, Slovenië (Europe4all en het ENSIE network), waarbij De Omslag Nederland vertegenwoordigde. Maar ook inkoop, aanbesteden, wetgeving, marketing waren belangrijke thema’s waarop we hebben uitgewisseld en wijzer zijn geworden. 

Aan ons is gevraagd om bij te dragen en kennis te delen over de verschillen en overeenkomsten tussen grote en kleinere Europese steden. De informatie zullen we vanzelfsprekend ook delen met de Amsterdamse sociale firma’s via www.deomslag.nl.

 

MAKE IT WORK IN EUROPA OP 10, 11 EN 12 NOVEMBER

Tijdens en rondom de Participatiemarkt vindt er een Europese Conferentie plaats. Bestuurders, onderzoekers, sociaal ondernemers, zorgverleners en cliënten uit heel Europa gaan met elkaar in discussie over thema's op het gebied van participatie, werk integratie en sociaal ondernemerschap. sociale firma’s worden van harte uitgenodigd om tegen een speciale prijs deel te nemen.


Naast de lancering van de (online) toolbox voor diegenen die met kwetsbare mensen werken, worden ook best practices uit heel Europa gepresenteerd, workshops gegeven en ‘site visits’ georganiseerd. Neem hier een kijkje voor het programma. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deelname aan deze conferentie. Kosten bedragen 50,- euro.

 Registreer NU via de website van inworkproject.eu.


SOCIALE FIRMA’S OP DE MARKT

De Amsterdamse Participatiemarkt staat in het teken van Jekuntmeer.nl werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Met een prikkelende opening en veel werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een ideale setting voor de Amsterdamse sociale firma’s en projecten. Zorg dat je er bij bent als bezoeker, standhouder www.participatiemarkt.nl of op de conferentie.